Bakgrund

onsdag 29 februari 2012

Vårstädning i trädgården

Ja nu har trädgårds säsongen så sakta börjat hägra. Idag började jag rensa upp efter hösten och vintern. Inget stort, inte mycket, men lite så att man får en känsla av att ha gjort nytta.

   Eftersom vardagsrummet är lite för litet för att ha en gran inomhus så har jag en gran på min altan. Ljusen och pyntet plockas naturligtvis ner i början av januari, men idag så åkte även själva granen ut på sophögen. Altanen har dessutom sopats och en stol är framställd i det mest vindskyddade och soligaste hörnet.

   Jag tog även tag i att förklara det årliga kriget mot Jasminbusken. I alla fall i min trädgård växer den som ogräs och breder ut sig på både längden, bredden och höjden. Så fort den får chansen vill den rota nya skott och skulle gladerligen ta över hela trädgården. Men jag sätter hårt mot hårt och klipper den skoningslöst varje vår. Den ansas och klipps och granskas och klipps lite till tills den har blivit lite tamare och fyller sin plats i trädgården. Inte verkar den ta skada av det heller för nästa vår är det dags att förklara krig ytterligare en gång. Men jag skulle inte vara utan den för allt i världen. När sommar kvällarna fylls av jasmindoft och hela busken är som en vit boll av blommor så glömmer man allt slit man har på våren.

   Jag har dessutom gått hårt åt mitt ena plommon träd. Under vintern för tre år sedan gnagde något djur, jag misstänker rådjur, sig hela vägen in till stammens kärna på mitt ena lilla plommonträd. Trädet överlevde visserligen men har sedan dess gett mindre och mindre skörd och ser risigare ut varje år. Så i år ska det få bli växtstöd i stället för träd. Jag har kapat bort alla skott och grenar med bladknoppar på, i stort sett har jag dödat trädet. I sommar kommer jag att plantera ett par humle plantor runt trädet som ska få växa upp kring den kala stammen och så ska det lilla plommonträdet få bli mittpunkten i min nya örtagård är tanken.

   Jag har även kämpat lite med mitt andra plommonträd. De förra ägarna hade en något underlig syn på hur man ska beskära träd. Inte för att jag är någon expert på ämnet men jag vet i alla fall bättre än att klippa det så att hela kronan är lutad åt ena hållet och därför helt saknar stöd från stammen. Så nu har jag ägnat ett par år åt att sakta men säkert få kronan att växa åt andra hållet, att få den att fylla ut och bli mer centrerad. Det tar tid men jag tycker mig se förbättringar.

   På tal om att beskära träd så måste jag berätta lite om min, lånade, filosofi. Som ny trädgårds ägare var jag väldigt orolig för det här med beskärning av fruktträd. Jag läste spaltmeter om ämnet och alla verkade säga olika saker om hur man ska forma träden. men så var jag på en föreläsning av en man som jag tyvärr har glömt namnet på. Någon frågade om just beskärning av fruktträd och han gav det råd som jag har tagit till hjärtat och som nu är min filosofi när jag beskär mina träd. Han sa att formen på trädet är mindre viktigt, det finns två principer man ska följa när man beskär trädet. 1) Det ska vara lätt att plocka frukten. Tänk på hur det kommer att se ut under sommaren/hösten när bären/frukten ska plockas, kommer du att komma åt alla grenar utan allt för mycket akrobatik? 2) En krona ska vara luftig och rymlig för att frukten ska kunna få plats och få sol. Titta på grenarna, växer två grenar kors? Ta bort den ena. Titta vart en gren är på väg, om ett år kanske den växer in i en annan gren, vilken gren ser friskast och bäst ut? Behåll den och ta bort den andra. Skapa "lätta" träd.

   Så det är så jag gör nu för tiden. Mamma säger att jag ser väldigt rolig ut. Jag går runt, runt trädet och tittar, funderar, klipper lite här och lite där och så går jag runt igen. Så håller jag på tills jag tycker det ser bra ut. Borta är känslan av ångest och panik inför att göra fel. Gör man fel i år får man en ny chans nästa år. Det är fördelen med levande, växande saker. på sin höjd så kanske man ser till att skörden blir liten ett år. Men vad gör det på det stora hela? Man har ju lärt sig något på köpet....

tisdag 28 februari 2012

Våren är i antågande

 Efter en helg hos mamma kom jag hem i går, denna gången med katten i släptåg. Under de dagarna jag varit borta verkar våren ha flyttat in i min trädgård. Helt underbart! Så idag tog jag med Teddy ut på inspektion av trädgården. Som den fegis han är spenderade han den mesta av tiden sittandes på min axel innan han till sist vågade sig ner på marken. Det var lite spännande att lukta på alla saker konstaterade han men för säkerhets skull höll han sig nära mig. Eftersom han är okastrerad så får han inte vara utekatt och springa fritt utan kommer bara ut i sele och koppel. Han är inte så jätte förtjust i naturen om det inte är varmt, torrt och soligt. Idag var marken deffinitivt aldeles för blöt för hans smak, men det gick en stund i alla fall.

   Vi hittade en hel hög med vårtecken i trädgården. Snödropparna håller på att slå ut, andra små lökar som skilla och krokus börjar titta upp och på de flesta buskar och träd finns det stora knoppar. I morgon ska jag städa på altanen tänkte jag. Då kan jag sitta där när solen gassar och dricka en kopp te. Jag har turen att ha altanen i ett vindskyddat läge så man kan sitta där ganska tidigt på våren så länge man har ordentligt på sig. Ostara väntar dessutom runt knuten så just nu känns det verkligen rätt att vårsolen gassar ner i trädgården.

   Under shoppingen i helgen har jag dessutom införskaffat mig tre små mini floror. Snart är det ju dags att börja promenera omkring i naturen igen och då är det alltid bra att ha med sig böcker så man vet vad man ser. De två första införskaffades på ett antikvariat och är från 1980, vilket inte gör så mycket eftersom växterna inte förändras så mycket på 30 år.

 Den första heter "Lilla Bärboken" av Eva Maehre Lauritzen, utgiven av Awe/Gebers. Den verkar inte finnas att få tag på om man inte hittar den på andra hand. Men den är verkligen värd att leta efter! Jag har läst igenom den och den går igenom de mest vanligen förekommande bärbuskarna/plantorna/träden i Sverige. Förutom att beskirva utseende och var de finns står det även om de är giftiga eller ätliga och hur de har använts genom tiderna. Jag tror att jag kommer få stor användning för denna lilla boken. Jag tycker att jag känner igen ett par av buskarna från mina promenader, men jag ska dubbelkolla när jag börjar med mina promenader igen.

 Den andra heter "Lilla Trädfloran" och är skriven av Ivar Elvers, den är från samma serie som ovanstående. Även denna boken är ett guldkorn som är värt att spana efter om man är i närheten av begagnade böcker. Denna består naturligt vis av vilda buskar och träd och precis som ovan så finns det små roliga fakta insprängda i texten. Änne en klar favorit, om inte annat så för att försöka ta reda på vad det är för träd som jag har i min trädgård...

   Den tredje boken hittade jag på bokrean och den heter "Lilla fälthanboken Flora" från Norsteds förlag, finns att köpa på Adlibris. Det är en väldigt smidig flora i litet format som kommer att underlätta när man ska leta upp örter. Vad som verkligen lockad mig att köpa den var planschen som man får med där örterna delas in efter blommans färg, det kommer att göra det mycket lättare att hitta en ört som man har hittat och vill veta namnet på.

 Den stora fördelen med alla dessa tre böcker är storleken, den största är 14x9 cm. Det är lätt att stoppa en i fickan eller i ytterfacket av ryggsäcken. De tar inte mycket plats och väger nästan ingenting. Väldigt praktiska att ha med sig i naturen. Floran har dessutom ett plastskydd omkring sig, någon har tänkt till två gånger ;). Så det är lite boktipps så här inför våren. Det finns flera böcker i båda serierna och det kommer nog att bli fler inköp av dem när jag springer på dem.

Till sist vill jag avsluta med ett par vårbilder. Två på mina älskade snödroppar, de är så efterlängtade när de kommer att deras blyga utseende kan tävla med de mest praktfulla sommarblomster. Den sista bilden kommer från en vattentunna som jag glömde att välta i höstas. Isen kan bli underbart vackra skulpturer utan någon hjälp.








fredag 24 februari 2012

Vinnare av Bloggcandy

Idag (på min mammas födelsedag) drar jag vinnaren av bloggcandyn. Och vinnaren är...... (tummvirvel)..... Elena-Maria. Grattis! Om du hör av dig till mig med en e-mailadress så kan vi ta alla detaljer där.

Till alla andra som vara med så hoppas jag att ni försöker igen nästa gång. Vi får ser vad vi firar då...

Ha en riktigt bra helg allihopa!

torsdag 23 februari 2012

Veckans tarotkort: 2 i bägare

Ny vecka, nytt kort:

2 i bägare, Gemenskap





Traditionell tolkning: Det står för kärlek, antingen mellan två personer (både vänskaplig och romantisk) men även till ett ändamål eller en sak. Det visar oss att vi har ett val, att utforska de nya känslorna eller att gå åt ett annat håll. Det kan även stå för gemenskap eller ett oväntat möte eller ett förtroligt samtal.

Osho Zen tolkning: Det står för en osjälvisk gemenskap utan krav och utan beroende från någon av parterna. Den rena formen av gemenskap.

Min tolkning: För mig står kortet för början av en relation av något slag. Bilden visar oss hur en stark relation ser ut. Träden står på sina egna stammar, de är starka i sig själva, de har sin egen kraft och styrka. Men kronorna flätas samman, inte helt men de två träden blir en del av varandra och på marken så faller löven om varandra. Det visar oss att även i en relation så behöver vi stå på egen bas, finna vår egen styrka. Samtidigt som vi låter delar av vårt liv och vår person sammanflätas med andra så finns det även delar av oss som bara är våra. Vi är alltid individer. Detta är sant både för vänskap och för kärlek. Detta är ett av mina favoritkort i leken för det påminner mig verkligen om vad man ska sträva efter för att uppnå en sund relation till människorna i våra liv.

torsdag 16 februari 2012

Sur katt och blöt säng

Imorgon åker Teddy (katten i huset) på semester i en vecka. Det bär av till min mor där han kommer att bli bortskämd och lite extra gödd. Han kommer även att bli omåttligt kelad med efter som tanterna i mammas hus vill se en "äkta" katt så det blir en kavalkad av äldre kvinnor som vill kela med honom. Han kommer att må som en kung.

Jag har tagit vara på tillfället och ställt till med grundlig rengöring av Teddy. Någon gång var fjärde månad si sådär så ställer vi till med en sådan. Igår var det kloklippning och öronrens som stod på schemat och idag var dagen med stort B (bad...). Här hemma sker kattbadning i köksvasken. Teddy ställer upp med den traditionella operasången och de stor kattögonen a la Pussy in boots . Men har finner sig ganska bra i att bli knådad och duschad och till sist torkad. Där på följer borstningen. Om Teddy får bestämma var hur mycket man ska borsta så tycker han det är en ganska mysig affär. Men eftersom det är relativt meningsläst att bara borsta hakan och ryggen på honom så innebär det att jag måste lägga in veto. Så under protest så borstas även tassar, svans, sidor och mage.

Det är så långt vi har hunnit nu. Teddy är sur som ättika och jag vet precis var det hela kommer att sluta. När jag om en stund ska gå upp och lägga mig kommer jag att hitta en halvtorr katt i min säng. täcket kommer att vara blött och Teddy kommer att se mycket nöjd ut. Men eftersom jag redan förutsett händelseförloppet så har jag lagt mitt exra täcke på sängen så det är bara att byta när jag ska lägga mig. Tur att man har erfarenhet av Teddys hämnd aktioner. Jag har faktiskt lagt fram en hög av favorit godiset åt honom. Han kommer att ignorera det tills jag har gått och lagt mig, men i morgon bitti kommer det vara borta.

Så är det att leva i symbios med en envis katt.

Tjugosjunde aspekten: Bild av naturen (jordelementet).

Det blir en favorit i repris så att säga... Jag har visselrigen visat den här bilden förut men den är den perfekta jordbilden så den åker upp en gång till. Den är tagen på en höstpromenad längst min favorit stig.

onsdag 15 februari 2012

Tjugosjätte aspekten: En häxpodcast.

Ja den här gången tänkte jag avvika något från det giva ämnet och ta tillfället i akt att presentera: Linas Pysselhörna.

Meningen är att jag kommer göra en serie av filmer med tips på pyssel och annat kreativt och roligt att sysselsätta sig med. De kommer definitivt ha en vinkling mot wicca och magi, men det kommer även smyga in andra pyssel. För att starta med en riktig smash så tänkte jag göra en tredelad sierie om hur jag dekorerar min födelsehoroskop. Delarna är ganska långa eftersom varje steg är lite pillig och tar lite tid. Men har ni ork och lust så är det värt att ta sig en titt. Så här kommer första avsnittet:





måndag 13 februari 2012

Veckans tarotkort, 3 i bägare

Jag tänkte införa en ny tradition här på bloggen. En gång i veckan tänkte jag dra ett kort på måfo ur min tarotlek och skriva om det här på bloggen, inte som en tarotdragning utan mer beskriva vad kortet står för och hur jag brukar tolka kortet. Anledningen är att ajg känner att jag behöver en spark i ändan för att komma i gång med en fördjupning i min tarotlek. Så det här är ett bra sätt tror jag. Leken jag använder kommer som vanligt att vara Osho Zen. Det finns ju ingen tid som den nuvarande så jag drar igång första delen redan idag med:

3 i bägare (Celebration)




Treditionell betydelse: Indikerar ofta en förestående fest eller firande av något slag men kan även stå för emotionella segrar och en grupp med människor som känner samhörighet eller vänskap. Associeras med lycka och framgång, positiva avslut och överflöd men även med healing, lindring och fullbodan. Får man upp detta kortet i en läggning om arbete brukar det visa på att atmosfären på arbetsplatsen är bra och att gruppen arbetar bra tillsammans. I ett upplägg om kärlek kan det indikera att de bästa chanserna att hitta kärlek är på en fest, eller om man har en partner att det stundar bröllop eller i alla fall att förhållandet går in i en ny, positiv, fas. I ett ekonomiskt upplägg står 3 i bägare för att man uppnått sina ekonomiska mål och att det är dags att passa på att njuta av den goda ekonomin.

Osho Zen betydelsen: Kortet påminner oss om att det finns alltid något att fira. Livet är glädje, sorgen och depessionen är människans uppfinningar. När såg du senast en deprimerad blomma? Kortet visar att det är viktigt att vi inte blir så kloka att vi glömmer bort vår glädje i allt allvar.

Hur jag tolkar kortet: Jag måste börja med att säga att jag verkligen älskar den här tarotleken. Korten talar verkligen till mig med sina vackra bilder. Det här är ett kort som för mig handlar om glädje och om det positiva i livet. När jag får upp det i en läggning blir jag alltid glad för det talar ofta om att även om en period i ens liv börjar gå mot sitt slut så kommer det bli en positiv förändring, något trevligt står och väntar runt knuten. Om det har varit en "mörk" läggning i övrigt så lyser det här kortet alltid upp tillvaron och ger hopp. Bilden på kortet påminner mig om att det finns så mycket vi kan fira som vi inte gör, att det är nyttigt att ändra hur man ser på världen för att finna glädjen där man trodde att den inte fanns. De tre kvinnorna dansar och firar trotts att regnet öser ner och det ser ut att blåsa. De är barfota när de plaskar omkring i pölarna. Men de ler och ser så lyckliga ut. Hur ofta firar vi regnet i stället för att klaga på det? Minnet går till en het sommarmånad när regnet äntligen kommer efter att man har längtat efter det i veckor. Vattentunnorna i trädgården fylls på nytt så att grönsakerna i landet återigen kan vattnas. Det blir en symbol för att väldigt få saker i livet är bara negativa, det är vår egen syn på sakerna som får dem att bli antingen saker vi klagar på eller saker vi firar. 3 i bägare påminner oss om att ta en extra titt på världen och hitta de glädjeämnen vi kan och fira dem som om de vore bröllopsfester.

torsdag 9 februari 2012

Bloggcandy


Detta är mitt 100:ade inlägg här i bloggen. Jag är riktigt stolt att jag har kommit fram till hundra strecket och naturligtvis ska detta firas. Jag läser tre typer av bloggar, det är magi/wicca bloggar, trädgårdsbloggar och scrappbloggar. I den senare kategorin är det vanligt att man har så kallade bloggcandy. Kort och gott är det en utlottning av lite roliga saker.

Så jag tänkte föra med mig denna tradition in i min blogg. Det var dock lite klurigt att komma på vad jag skulle lotta ut. Men ibland får man små genidrag. I min bloggcandy kan man vinna:

Ett färdigställt, färdigdekorerat FÖDELSEHOROSKOP med förklaring naturligtvis.

Födelsehoroskopet kommer att sammanställas av mig, målas upp på vackert papper och dekoreras. Det kommer även att medfölja en tolkning av horoskåpet. Den som vinner får själv bestämma vems horoskop jag ska ställa. Det kan vara ens eget, makens eller kanske barnbarnets. Allt jag måste få är en födelseplats och tid.

Låter det intressant? Så här deltar du:

1. Kopiera bilden i inlägget och klistra in på din egen blogg tillsammans med en länk till min blogg, gärna detta inlägget. Har du ingen blogg så hoppa över det här steget.

2. Skriv en kommentar till det här inlägget så att jag vet att du vill vara med i utlottningen.

Inte så svårt. Sista dagen för anmälan är den 24 februari, var efter jag kommer att lotta fram en vinnare. Så ta chansen att vara med och fira mitt 100:ade inlägg du med!

 

onsdag 8 februari 2012

Ordning och reda bland fröpåsar

Det är snart dags att på allvar ta i tu med sådden inför sommaren. Jag har en total oreda bland mina fröpåsar. Eller snarare hade, för med hjälp av en skokartong och lite kreativitet har jag fixat i ordning en förvaring för mina fröpåsar. Lätt att bläddra mellan de olika påsarna och å tre olika fack för att få lite orning. Dessutom kan den stå på bänken eftersom den är riktigt söt, så man behöver inte gömma undan den. Vad tycker ni?

Tjugofemte aspekten: Vad tycker dina nära och kära om din häxväg? Vet de? Varför eller varför inte?

Det här är ett intressant ämne och jag skulle kunna skriva en lång uppsatts om det. Jag ska dock försöka behärska mig och hålla mig någorlunda kortfattad.

Det enkla svaret är att ja, de flesta i min familj känner till vad jag har för trosuppfattning. Framför allt har den här bloggen hjälp mig att ta ett enormt steg ut ur kvastskåpet. Jag valde när jag började blogga om magi och wicca och liknande saker att länka min blogg till min facebooksida. Så varjegång jag uppdaterar min blogg så får alla mina facebook vänner upp en liten sammanfattning i sin tidslinje. Varför valde jag då att länka samman min blogg med min facebook? För det första så var det ett sätt för mig att ta det sista steget ut ur det där kvastskåpet. Ett väldigt smidigt och enkelt sätt. Jag kände att om jag var mogen att dela med mig av mina åsikter till hela världen så skulle jag även kunna stå för dem.

Naturligtvis så kom det inte som en total överraskning för alla mina släktingar, vänner och bekanta. Jag skulle till exempel aldrig ha gjort så om min mamma inte redan hade vetat om det. Det är inget trevligt sätt att berätta för sina närmaste att man ser på världen på ett annorlunda sätt. Viss takt och ton får man ha, och jag tror inte att det främjar förståelsen om man bara beslutar sig för att anonsera ut det inför hela världen. Så min mamma visste om det, min bästa vän visste det också och ett par av mina wicca vänner naturligtvis. En del av resten av släkten anade det även om jag aldrig berättade det rakt ut.

Så hur har alla reagerat? Jag vet inte om jag har haft otroligt tur eller om jag har ovanligt hänsynsfulla medmänniskor runt omkring mig. Men faktum är att jag aldrig har fått en negativ reaktion. Min mamma accepterar det, vi pratar aldrig om det men vi pratar aldrig om religion överhuvudtaget. I vår familj handlar det om att man får tro på vad man vill så länge man låter alla andra tro på det de vill. Min mamma är kristen, kanske i större utsträckning än hon själv inser. Jag följer gärna med henne till kyrkan. Jag ser ingen konflikt där eftersom jag  anser att vi alla dyrkar samma gud fast vi väljer att göra det på olika sätt. Mamma å sin sida har inget emot att jag inte är kristen, hon är nöjd så länge jag är nöjd. Det roliga är att det förmodligen är just på grund av min mamma som jag valde den här livsstilen.

Min mamma har alltid varit noga med att lära mig att visa respekt för naturen och förklarat att om man respekterar naturen och lever med den så finns det så mycket att hämta i ett sådan relation. Jag var med ute och plockade svamp för första gången när jag var ett par månader gammal, vi har alltid plockat bär och gått på promenader i naturen. När jag var liten var det lika naturligt för mig att bygga bondgårdar av bark och kottar som det var att leka med barbie och bilar. Vi har alltid haft små odlingar, till och med de åren vi bodde mitt inne i stan så hade vi antingen en liten odling på balkongen eller en koloniträdgård. Att äta och använda det som man själv har odlat eller plockat har alltid varit en naturlig del av mitt liv och skulle jag gissa så är det där ifrån jag tror att min syn på gudar och magi kommer ifrån.

Vad gäller mina vänner så är det inte heller där någon som verkar tycka att jag är konstigare än resten. I och för sig har jag lite lagom udda vänner över lag, men merparten av dem är inte wiccaner, häxor eller liknande. Men en stor fördel med att vara öppen med vad jag tror på är att personer i min närhet som jag inte hade en aning om hade samma syn på saker och ting har visat sig ha just det. Kanske är det så att man drar sig till likasinnade även om man inte vet exakt hur likasinnade man verkligen är.

De enda negativa reaktionerna jag har fått är från fullständiga främlingar, så som Jehovas vittnen, och där känner jag att det kan kvitta vad de tycker om mig. För ett antal år sedan blev jag mer eller mindre förföljd av två äldre damer ur Jehovas som hade beslutat att "rädda" mig. De hade nämligen upptäckt att jag, min stackar, hade en tredelad synd. För det första var jag uppfostrad av en ensamstående mamma (tydligen är det en kvinnas plikt att gifta om sig så fort som möjligt), jag var wicca (bara det är illa nog) och jag var dessutom arkeolog (allt som kan tyda på att det finns en evolution är djävulens verk). Men som sagt så är det inget jag tar på allt för stort allvar.

Idag så är jag öppen med min tro. Dock inte så öppen att det är något av det första jag berättar för folk. Å andra sidan så är det väldigt få kristna som presenterara sig: "Hej jag heter Per och jag är kristen", så jag ser ingen anledning att jag sak presentera mig med "Hej jag heter Lina och jag tror på fler än en gud och på magi". Men om någon frågar så är jag ärlig. Jag använder dessutom mina smycken med symboler som pentagram och liknande öppet. Däremot är jag av den åsikten att man ska respektera sina medmänniskor och använder inte sådana symboler när jag vet att jag till exempel ska gå in i en kyrka eller besöka ett äldreboende och så vidare. Mitt mål är inte att provocera och jag är tillräckligt trygg i min egen tro så jag behöver inte konstant bära symboler utanpå för att bevisa den.

Ja där ser man.. Det blev ett ganska långt inlägg i alla fall. Men jag har behärskat mig så jag känner mig ganska redig i alla fall. Ha en bra kväll mina vänner.

fredag 3 februari 2012

Tjugofjärde aspekten: Ditt måntecken.

Ja soltecknet stod ju för hur andra människor ser oss och hur vi visar oss mot yttervärlden. Måntecknet visar däremot hur vi upplever känslor, vilka känslor som är viktiga för oss och hur detta påverkar våra relationer. Det visar också på den omedvetna sidan hos alla, kanske det vi kallar instinkt.

Min måne stod i fiskarnas tecken. Så här beskrivs detta:
Personer med månen i fiskarna är känsliga och sårbara vilket gör att de ibland döljer sina känslor för omvärlden vilket kan få dem att verka lite frånvarande eller kalla. Detta är dock oftast en skyddsmekanism för fiskarna eftersom de annars lever sig in i andras problem alldeles för mycket. Fiskarna har en stark kreativ ådra och längtan vilket gör dem bra lämpade att bli skådespelare eller konstnärer. Fisken är bra på att lyssna på andra och sätta sig in i deras problem och känslor men kan även utvecklas till en skicklig lögnare. Men för det mesta föredrar fiskar att berätta små, vita lögner, för att inte skada andra och håller sig borta från större och mer komplicerade lögner.

Fiskarna är ofta mottagliga för ovanliga upplevelser så som andar och liknande just därför att de är så känsliga och bra på att lyssna och uppfatta små nyanser.

Fisken kan ibland verkar förvirrad och leva i ständig oordning. Men detta beror på att de inte ser världen som andra och för dem är deras oordning ordnad och väl strukturerad.

Fiskar arbetar bäst ensamma dels för att väldigt få andra förstår sig på deras tanke sätt och dels därför att fiskar har en tendens att vilja göra alla lyckliga. Det brukar sluta i mindre lyckade försök. Däremot passar fiskar bra till att arbeta i yrken som går ut på att hjälpa andra så som inom sjukvård, djurvård och liknande.

I sociala situationer är fiskar som kameleonter, de klär på sig den rollen som de tror att andra förväntar sig av dem men är ofta blyga och låter få personer se vem de verkligen är.

Fiskar är sanna romantiker som sätter trohet och lojalitet före allt annat i ett förhållande. Ibland är de så lojala att de inte erkänner de fel och brister som deras partner har vilket kan leda till att de känner sig svikna när sanningen inte längre går att blunda för.

 

Skrämmande vad väl det där stämmer överens med mig ... Lite skrämmande väl faktiskt. Ja eftersom jag var sådan typisk oxe i soltecknet så antar jag att det är passande att jag stämmer så väl in på mitt måntecken.

 

torsdag 2 februari 2012

Dela med mig av ett citat

Ja igår under min sömlösa natt så satt jag som sagt och digiscrappade lite. Då snubblade jag över ett så underbart citat så det blev en liten, ganska enkel, lie Lo av det. Jag ville dela med mig av den till er för det är ett så härligt citat.

Sömnlös i Solhem

Ibland har jag nätter då jag inte kan sova, det går inte vad jag än gör. Jag har provat det mesta vad gäller olika drycker och örter och musik och allt annat. Det är bara att acceptera att min kropp har sina vakna perioder. Min mamma är likadan, ibland kan hon säga när man ringar "Inatt hade ag en av mina nätter" och då vet vi båda två vad det innebär.

Idag har jag tur, imorgon (läs senare idag) har jag en "ledig" dag. Det vill säga jag ska inte vara fysiskt i skolan. Så jag kan unna mig en ordentlig sovmorgon och jag behöver inte hetsa upp mig för att jag kommer att vara lite små degig hela dagen. Värre är det de nätter man vet att man ska upp i tid på morgonen och sitta på föreläsningar hela dagen. Då gäller det att försöka undvika att få panik och börja stresstitta på klockan var fjärde minut.

Inte kan jag läsa böcker heller. Ja det skulle möjligen vara en textbok då i något trevligt ämne, men jag tvivlar att jag skulle ta till mig informationen. Tar jag mig för att läsa en skönlitterär bok, eller en bok om wicca eller magi, så kämpar jag emot sömnen. Då vill jag inte sluta läsa även om jag så behöver palla upp ögonen med tändstickor (kommer ni ihåg hur Kalle Anka brukar göra?). Det motverkar ju lite syftet, så jag försöker hålla mig borta från böcker.

Däremot är det ovanligt bra att sitta och digiscrappa har jag märkt. Att sitta och titta på bilder, former, färger och försöka kombinera allt är avslappnade men på samma gång krävs det så pass mycket koncentration att tankarna inte far iväg åt höger och vänster. Det är dessutom lätt att spara och avsluta när ögonen börjar bli tunga. Så i natt har jag varit ovanligt produktiv. Fyra alster har det blivit.

Stackars Teddy förstår sig inte riktigt på det här. Han ligger i foten på min säng och försöker sova. Ibland tittar han lite sömnigt på mig som för att undra om jag inte ska sluta att leka med datorn snart och släcka lampan. Men det finns fördelar inser även Teddy, om man vill så kan man vingla sig fram till mattes knä och lägga sig och sova där medan hon kliar en lite under hakan.

Jag hoppas alla ni där ute har en sömnigare natt så ses vi kanske senare idag...